mandag den 17. december 2012

Friday December 14, 2012


Som i nok godt ved var der school shooting i Connecticut i fredags i en elementary school – hvilket er det samme som indskolingen. Der er 27 døde 7 voksne, resten børn mellem 5 og 8 år. Det har rystet alle. I sær fordi der er så mange døde. Et af de mest kendte school shootings er nok Columbine hvor 12 mennesker døde. Columbine er kendt fordi det var et af de første og der var så mange døde, men i fredags var det mere end dobbelt så mange hvis vi kun tæller børn. Noget af det der ryster folk mest er at det er så små børn og en person der slet ikke har nogen tilknytning til skolen. I alle mine klasser i mandags gik lærerne over lockdown procedurerne igen, selvom ingen af dem så meget som nævnte fredagens skyderi.
Aviserne og TV-nyhederne går der imod amok omkring det. Jeg er mandag blevet bildt ind at frekvensen på artikler skrevet om Newton er højere end artikler om valget dagene lige før. Og alle kommer op med deres ide til hvordan man fikser problemet med skudte skole elever. Jeg synes det mest oplagte ville være at gøre våben ulovlige, hvilket mange synes er det rigtige. Der er dog folk der mener at man i stedet burde give skolelærerne en pistol i stedet. Men det er vel om hvordan man ser på problemet.   
Det lyder forfærdeligt at sige at jeg tager det som et oplevelse, men forestil jer: School shootings er noget vi ser i TV og jeg har altid tænkt ”godt jeg ikke bor der, i sådan et land, hvor sådan nogen ting sker”. Men nu er det altså her jeg bor. Det her år er en once in a lifetime experience og jeg håber helt sikkert ikke at have et school shooting så relativt tæt på igen. For det er virkelig ikke sjovt at tænke på alle de efterladte og hvordan det påvirker samfundet her omkring!!!
En ting der er rigtig anderledes her fra der hjemme er - Der hjemme regner vi med at få hjælp fra kommunen eller staten hvis der sker en ulykke, det gør man ikke her. Du skal selv betale for de tid du er på hospitalet og mens du er der: fortæpper, mad, stole i rummet, pyjamas, hjælp fra personalet ALT. Og det løber ofte op til at være RIGTIG RIGTIG dyrt!!! Men så er det at samfundet omkring dig hjælper. Din town, naboer, skoler alle er involverede. Samler penge ind, passer din hund og børn, kommer og besøger dig på daglig basis. Der er en dreng på min skole der blev kørt ned i sommer da han var ude og køre på cykel. Hans hoved var knust i splinter så i flere uger vidste folk ikke om han ville overleve, men det gjorde han og er nu tilbage i skole på del tid (1 time om dagen), men med tre måneders indlægning på hospitalet står hans forældre med en regner på omkring 2 millioner dollar. Så det har været hele Fort Thomas' mål at mindst samle den ene million ind. Alle har købt armbånd, der støtter ham, doneret og doneret. Der er bare en sammenhold her som vi ikke har der hjemme fordi vi regner så meget med at systemet fungerer og vil hjælpe os hvis der sker noget med os. Så fordi folk her er så  involverede med hinanden rammer skyderriet fredag så mange så meget hårdere. Der med ikke sagt at det er en dårlig ting at tage sig af hinanden!!!!       


2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet